Rekordní návštěvnost muzea v roce 2022

Naše muzeum jste si vloni opravdu oblíbili, z čehož máme velkou radost. Díky Vám máme za sebou nejúspěšnější rok historie děčínského muzea.

Naše výstavy vidělo přes 29 tisíc lidí, což je téměř trojnásobek proti jiným rokům. Těší nás i skutečnost, že velká část návštěvníků přijela z větší dálky, takže jsme se stali důležitou místní atrakcí cestovního ruchu. Chápeme udržení atraktivity muzea jako závazek do budoucna.

Úspěch měla a má především výstava věnovaná Harrymu Potterovi. Velký ohlas ale přinesla i odborná výstava „Naděje, zklamání a strach“ věnovaná životu místních lidí za druhé světové války. Mnoho návštěvníků mělo radost z expozice plavby, především nového lodního simulátoru. Hodně nás těší růst zájmu o skupinové programy pro školy a školky. Téměř tisíc lidí se také účastnilo muzejních komentovaných prohlídek.

Děčínské muzeum posílilo své postavení i při vytváření komunity sledujících na Facebooku. Zajímá se o nás přes 5000 lidí a ve facebookové propagaci jsme osmé muzeum v České republice, po daleko větších a úctyhodnějších institucích typu Národní muzeum, Národní technické muzeum, Moravské zemské muzeum atp.

Ing. Vlastimil Pažourek, ředitel