Fotogalerie: Africké trhy a Africká muzejní noc

Fotografické poohlédnutí za úspěšnou celodenní muzejní akcí. Ještě zde nejsou umístěny všechny fotografie, jelikož den byl pestrý, proto fotodokumentace bude ještě přibývat. 

O prodej exotického ovoce se postarala společnost Virunga, jež dováží čerstvé ovoce chemicky neošetřené  z Afriky i Asie. Lidé ochutnávali i nakupovali ovoce, koření, kakaové boby, kokosové mléko, lisovanou cukrovou třinu, grilované plantainy a mnoho jiných pokrmů, které se běžně ve zdejších obchodech a restauracích neprodává. 

Dále bylo možné na muzejnm nádvoří ochutnat tradiční teplá africká jídla, jihoafrická vína či si zakoupit africké oblečení nebo originální předměty jako například přírodní koše, klíčenky, ubrusy, drobné plastiky, krobo náramky či náhrdelníky, vše vyrobeno v Zimbabwe, Keni, Gambii, Ghaně a jiných státech nejen subsaharské Afriky.

Součástí muzejní noci byla i hodnotná tombola pro děti i dospělé. Výtěžek z tomboly a prodeje, cca 20 000 Kč, hned z muzea putoval na účet Klubu přátel Tengenenge, jehož hlavní náplní je především podpora základní školní docházky v Tengenenge v Zimbabwe. Více se dočtete na www.tengenenge.cz

Velký úspěch měla i módní přehlídka dámských šatů. Děkujeme v tomto případě p. Marcele Drobné, která zajistila modelky a mohli jsme úspěšně předvést, jak se oblékají ženy v současné Africe.

O hudební produkci a především překvapení se postaralo hudební uskupení SaH pod vedením Jany Štrbové, které si připravilo hodinové hudební vystoupení afrických tradičních písní. O tom, že své vystoupení pojali skutečně vážně, svědčily převleky a masky účinkujících. Děkujeme, byl to opět zážitek poslouchat Vás.

A vna úplný závěr se své kytary chopil děčínský úspěšný a oblíbený hudebník Tomáš Kostka, který večer zpestřil nejen bluesovými skladbami.  Tomáši, byl jsi opět skvělý. I Tobě patří velké poděkování.